Durf TROTS te Zijn

Want kinderen, jongeren en ouders willen zich blij en gelukkig voelen

Durf trots te zijn

Praktijk voor integratieve
kindercoaching, kindercounseling, jongerencoaching, jongerencounseling
en oudercoaching

Bel of WhatsApp:
+31 (0)20 215 7175

E-mail:
mirjam@durftrotstezijn.nl

Adres (dinsdag, donderdag, vrijdag)
Sociaal Medisch Centrum Spaarndammerbuurt
Spaarndammerstraat 73H
1013 TB Amsterdam
(lokatie op de kaart)

Durf TROTS te Zijn

 

Adres (maandag)
Kabelweg 22
1014 BB Amsterdam
(lokatie op de kaart)

KvK 75782634
Btw NL001593774B79

Durf TROTS te zijn!

“Mama, papa,
ben je trots op me?”
Die vraag heb je ongetwijfeld wel eens gehad van je kind. Kinderen willen graag dat je trots op ze bent, daar hebben ze vaak veel voor over. Ik vind het vooral belangrijk dat kinderen en jongeren trots zijn op zichzelf, en dat ze dat ook durven zijn. Want trots zijn geeft zelfvertrouwen, zelfrespect,
zelfstandigheid en zelfliefde.

Ik begeleid kinderen en jongeren die

onzeker zijn

boos zijn

gepest worden of zelf pesten

bang of angstig zijn

verdrietig zijn

opstandig zijn

faalangst hebben

niet kunnen slapen

vaak ruzie hebben

onverklaarde buikpijn hebben

zich ongelukkig voelen

brus zijn van een ziek of beperkt broertje of zusje

Hoe ik dat doe?

Het mooie van de integratieve benadering is dat het leuk en laagdrempelig is. Bij mij kunnen kinderen of jongeren die dingen doen waarbij zij zich prettig voelen en dichtbij zichzelf blijven of zichzelf juist uitdagen in een veilige omgeving. Spelen, tekenen, praten, boksen, knutselen, spelenderwijs komen zij zelf tot oplossingen.

Wat ik doe is voortdurend afstemmen en met vragen, suggesties of spel sturing geven aan het veranderproces. Ik help kinderen en jongeren om zelf te ontdekken waar de sleutel tot verandering zit. Die zit bij elk van hen op een andere plek, maar heeft altijd te maken met een naar gevoel. Ik maak gebruik van hun beeldend en zelfhelend vermogen. Op die manier staat bij integratieve coaching of counseling de cliënt centraal.

Integratieve Kindercoach-counselor en Jongerencoach-counselor in Amsterdam

Ik heb mezelf weer gevonden

Een meisje van 11 uit groep 8: “Je kan jezelf zijn, je hoeft je niet te schamen. Het is vooral leuk dat je je gevoelens kan uit boksen of een rustig spelletje met haar gaat spelen. Ik vond het vooral super fijn. Ik heb mezelf weer gevonden.”

Haar ouders over de begeleiding: “Onze dochter liep vast in haar emotie regulatie en de gesprekken met kindercoach Mirjam hebben haar en ons als ouders ontzettend veel gebracht. Met nieuwe inzichten en praktische tips kunnen wij weer verder.”

Amsterdam, maart 2024

We hebben geen ruzie meer

Aan het eind van mijn derde sessie met zijn dochter zei een vader:

“Het is me een raadsel wat er hier binnen gebeurt, maar ze gaat hier zingend vandaan en we hebben thuis geen ruzies meer.”

Amsterdam, september 2023

Er is weer veel rust in huis

“Mirjam heeft een hele fijne, open en eerlijke aanpak voor beiden, de ouders en het kind. Het heeft onze dochter van 6 enorm veel geholpen met haar zelfvertrouwen en woedeaanvallen. Ze vond het altijd erg leuk om weer langs Mirjam te komen spelen en kletsen en ik zag al na 2 sessies hoe zij bepaalde moeilijke, terugkomende situaties beter kon aanpakken. Er is weer veel rust in het huis ;)”

“Nogmaals heel veel dank voor al je hulp en inzicht, het heeft ons veel goed gedaan!” Aldus de moeder van het meisje van 6.

Amsterdam, juli 2023

Er echt helemaal zijn is de grondslag

“Wat heb je eraan gehad om hier bij mij te komen?”
Stilte…
“Wat vond je het leukst aan bij mij komen?”
… “Dat jij er was.”
“Dat ik er was. En wat was er leuk aan dat ik er was?”
“Dat jij mensen begrijpt.”

Amsterdam, juni 2023

Iemand die mij begrijpt

“Ik vond het heel leuk. En ik vond het fijn om te kunnen praten met iemand die mij begrijpt. Ik zou het ook aan andere kinderen aanraden als ze ergens mee zitten.”

Dat zei een jongen van 12 jaar tijdens zijn zevende en laatste sessie bij mij, toen ik hem vroeg wat hij er aan gehad heeft.

Amsterdam, maart 2023

Ik heb er veel aan gehad

“Wat vond je van de sessies die je bij mij gehad hebt?” vroeg ik tijdens de laatste sessie aan een negenjarig cliëntje.

“Ik heb er veel aan gehad. Ik heb voor het eerst over mijn gevoel gepraat en ik heb nu geleerd hoe ik met mijn gevoel kan omgaan.”

Amsterdam, september 2022

Niet meer zo radeloos

Een meisje van 11 jaar uit groep 8 kwam bij mij. Toen ik haar vroeg wat haar reden was om bij mij te komen, zei ze: “Ik ben heel verlegen en daarom heb ik weinig vrienden.”

Na de laatste sessie vroeg ik haar of ze iets wilde schrijven over wat ze van de coachsessies vond. Ze schreef: “Ik vond het heel fijn om met iemand te kunnen praten die ik niet zo heel goed ken. Ik ben nu ook niet meer zo radeloos en onzeker en ik weet bijna zeker dat het me gaat helpen om meer vrienden op de middelbare school te maken.”

Amsterdam, april 2022

Fijne sessies met Mirjam

“Mijn zoon vond het fijne sessies met Mirjam, voor hem was het vooral heel leuk dat hij er mocht spelen in de sessies, waardoor het laagdrempelig was. Voor ons zijn er ook goede inzichten uitgekomen en we hebben zelfs handvatten mee gekregen voor thuis. Blij dat we deze sessies hebben kunnen doen.”

Deze ouders kwamen bij mij vanwege de dagelijkse woede-uitbarstingen en slaapproblemen van hun vijfjarige zoon. Zij vertelden ook dat hij zich veel zorgen lijkt te maken en soms spreekt over de dood. Na de intake met de ouders en drie sessies met hun zoon waren de dagelijkse woede-uitbarstingen en slaapproblemen verdwenen en was het contact tussen ouders en hun zoon weer ontspannen.

Amsterdam, februari 2022

Boze buien verleden tijd

Een moeder meldde haar zoontje van bijna vijf bij mij aan vanwege zijn dagelijkse boze uitbarstingen. Tijdens de intake vertelden de ouders zich zorgen te maken over een eventuele onderliggende oorzaak. Na twee sessies met hun zoontje vond hij dat hij klaar was en hebben we het coachtraject afgerond met een laatste oudersessie.

Moeder over het kindercoachtraject: “Mirjam heeft ons als gezin heel goed een spiegel voorgehouden. De boze buien van onze zoon waren daarna verleden tijd.”

Amsterdam, december 2021

Wat cliënten zeggen over mij als integratieve kindercoach kindercounselor in Amsterdam

Stel je vraag of meld je aan!

15 + 6 =