Info voor kids

ALS JE JE AL EEN POOSJE NIET ZO BLIJ VOELT

Dat kan zomaar gebeuren. Dat je je niet blij voelt, maar verdrietig, of boos, of gewoon ontzettend stom. En soms weet je precies waardoor dat komt, maar soms ook niet. Soms kun je het zelf wel oplossen, maar soms ook niet.

En dan kan ik je helpen. Niet met je te zeggen wat je moet doen, maar wel met je te helpen begrijpen hoe het komt dat je je niet blij voelt. En op welke manier je een oplossing kunt vinden om je wel weer blij te voelen. Soms door met mij te praten, soms door met mij te spelen. In mijn praktijk kan van alles.

ALS JE STEEDS MAAR WEER RUZIE HEBT

Hoe rot is dat, als je steeds ruzie krijgt? Omdat je ouders je niet begrijpen, omdat je juf of meester niet naar je luistert, omdat je broertje of zusje irritant doet of omdat je vrienden iets anders willen doen dan jij? Of om een heel andere reden?

Baal je ervan, dat geruzie, en lukt het je maar niet om het op te lossen? Je bent niet de enige, echt niet. Als je wilt, kan ik je helpen. Ik help je begrijpen waar de ruzies vandaan komen en ik help je jouw oplossing te vinden. Ik luister naar jou, ik vind niks gek, alles kan bij mij in de praktijk, je bent welkom.

ALS JE BANG OF ONZEKER BENT

Wat is dat naar! Als je zo bang of onzeker bent, dat het je tegenhoudt om iets te doen dat je eigenlijk wel zou willen. Of iets dat echt moet, zoals een toets of een spreekbeurt, wat dan helemaal mislukt. Of misschien vind je het eng om aan klasgenootjes te vragen of ze met je willen spelen. Of heb je nachtmerries?

Er zijn best veel kinderen bang of onzeker. Je kunt dat niet altijd aan ze zien, maar je bent echt niet de enige. Gelukkig is er altijd een oplossing, die hoef je alleen maar te vinden. Daar kan ik je bij helpen, en dat vind ik superleuk om te doen.

Hier is een filmpje waarin ik je vertel waarvoor je bij mij kunt komen. En je kunt een beetje zien wat er allemaal voor speelgoed te vinden is bij mij. Want ‘integratieve kindercoach’, dat zegt jou vast helemaal niks. Dus heb ik dit filmpje voor je gemaakt. Veel kijkplezier!

Hoi Leeuw, ik zie dat je niet blij bent. Hoe voel je je?

Dat komt vaker voor. En ik weet dat ik je kan helpen.

Wist je al dat jij dat allemaal kan?

Nu weet je wat je moet doen. Hoe vind je dat?

Als je ergens mee zit en het lukt je maar niet om het op te lossen, dan is het heel slim om hulp te vragen. Want als je er mee blijft rondlopen, kan het zijn dat je probleem alleen maar groter wordt. En dat zou jammer zijn, toch?

Ik ben Mirjam en ik vind het superleuk om kinderen te helpen bij het oplossen van problemen. Als je naar mij toe komt, hoeft dat misschien maar vijf keer ofzo, tot jij zelf vindt dat je me niet meer nodig hebt. Tot jij zelf weer weet hoe je je blij en gelukkig kunt voelen.

Speciaal voor jou is hier een prachtig gedichtje. Een superbelangrijke boodschap in maar een paar woorden. Je kunt het lezen en nog eens lezen en nog eens lezen en onthouden voor als je weer eens voor een spiegel staat.

 

Durf TROTS te zijn op wie je bent,
wanneer je in de spiegel kijkt.
Een klein ‘Ik hou van jou moment’,
om alles wat je hebt bereikt.

Martin Gijzemijter

Vraag je ouders om je hier aan te melden!

15 + 7 =