Mijn kind is onzeker

Onzekerheid werkt belemmerend

Een onzeker kind is voor veel ouders moeilijk om te zien. Ouders gunnen hun kind vaak dat het vrolijk en met open vizier de wijde wereld in gaat. Wanneer je kind wordt belemmerd door onzekerheid, stemt dat je verdrietig of misschien maakt het je zelfs boos. Je voelt je machteloos als ouders en dat is heel begrijpelijk.

Gevoel of onhandige gedachten

Onzekerheid is het gevolg van iets dat van binnen zit, een gevoel of onhandige gedachten. Een kind kan bang zijn om fouten te maken of bang zijn voor wat  anderen ergens van vinden bijvoorbeeld. En dat weerhoudt een kind er vaak van om te doen wat het eigenlijk wil.

Aanpak op maat

Als integratieve kindercoach ga ik met jouw kind op zoek naar wat er precies aan de hand is. Wat zit daar aan de binnenkant dat zorgt voor die onzekerheid aan de buitenkant. Dat kan vanalles zijn en omdat elk kind anders is, is mijn aanpak altijd op maat. Ik stem af op jouw unieke kind en help het te begrijpen hoe ‘t zit, zodat jouw kind zelf de oplossing ontdekt. En jullie als ouders krijgen tips om jullie kind zo goed mogelijk te helpen. Zo krijgt je kind weer zelfvertrouwen.

Het kind staat centraal

Aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren, van daaruit hun binnenwereld aanspreken, en hen helpen begrijpen wat er écht aan de hand is en een oplossing te vinden, dat is wat integratieve kinder- en jongerencounseling zo mooi maakt.

Meld je hier aan!

4 + 12 =