Weerbaarheid vergroten

Een weerbaar kind komt voor zichzelf op en weet wat het wil.

Een kind dat weerbaar is kan voor eigen wensen, grenzen en behoeften opkomen en daarbij rekening houden met de wensen en grenzen van anderen. Weerbaarheid zorgt ervoor dat een kind niet zo makkelijk over zich heen laat lopen en niet altijd alleen maar doet wat vriendjes of vriendinnetjes willen. En tegelijkertijd betekent weerbaarheid ook dat een kind daar geen boosheid of agressie voor nodig heeft. Want boos of agressief zijn, dat komt door een naar gevoel. En weerbaar zijn, dat komt door een combinatie van zelfvertrouwen, assertiviteit en veerkracht.

Hoe wordt een kind weerbaar?

Maak je je zorgen over de weerbaarheid van je kind? Heb je het idee dat vriendjes of vriendinnetjes over jouw kind heen lopen bijvoorbeeld? De vraag is: ‘Wat zit daar aan de binnenkant?’ Iets belemmert jouw kind om zelfvertrouwen te hebben. En zonder zelfvertrouwen is assertief zijn best moeilijk. En dat gaat ten koste van weerbaarheid. Je kind weet het ergens wel, maar ziet het nog niet, begrijpt het nog niet, of heeft het inzicht nog niet. En intussen zijn jullie als ouders ongerust over jullie kind dat over zijn of haar grenzen laat gaan of misschien zelfs gepest wordt.

Aanpak op maat voor meer weerbaarheid

Als integratieve kinder&jongerencoach-counselor ga ik met jouw kind op zoek naar wat er precies aan de hand is. Wat zit daar aan de binnenkant dat ten koste gaat van de weerbaarheid. Omdat elk kind anders is, is mijn aanpak altijd op maat. Ik stem af op jouw unieke kind en help het te begrijpen hoe ‘t zit, zodat jouw kind zelf de oplossing ontdekt. Je kind bouwt zelfvertrouwen op en leert hoe het op een respectvolle manier voor zichzelf kan opkomen. Zo krijgt je kind weerbaarheidstraining. En jullie krijgen tips om jullie kind zo goed mogelijk te helpen. Weerbaar kind, geruste ouders, hoe fijn is dat?

Het kind staat centraal

Aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren, van daaruit hun binnenwereld aanspreken, en hen helpen begrijpen wat er écht aan de hand is en een oplossing te vinden, dat is wat integratieve kinder- en jongerencounseling zo mooi maakt.

Meld je hier aan!

4 + 9 =