Zelfvertrouwen vergroten

Meer zelfvertrouwen maakt je leven leuker

Het is de meest gehoorde wens van ouders als ik ze vraag wat ze hun kind gunnen, meer zelfvertrouwen voor hun kind. En dat is ook heel logisch. Want zelfverzekerd zijn betekent dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen én dat je jezelf waardevol vindt. En als je dat hebt, durf je nieuwe dingen te doen, vrienden te maken, toetsen en examens aan, kortom, het maakt je leven een stuk prettiger.

Weinig zelfvertrouwen

Kinderen en jongeren met weinig zelfvertrouwen kun je op verschillende manieren herkennen. Sommigen hebben last van angst om iets te doen of om nieuwe vrienden te maken. Het kan ook leiden tot faalangst. Anderen kunnen ontzettend boos worden, omdat ze eigenlijk heel graag iets willen, maar het niet durven. Hun boosheid richt zich vaak op de omgeving, maar veelal zijn ze boos op zichzelf. Er zijn er ook die zich juist heel stoer voordoen, om hun onzekerheid te verstoppen. Weinig zelfvertrouwen kan kinderen en jongeren erg belemmeren in hun leven en hun ontwikkeling.

Kindercoach Jongerencoach Zelfvertrouwen

Bouwen aan zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen vergroten doe je door positieve ervaringen op te doen, zoals zelf iets oplossen of iets kunnen wat je eerder nog niet kon. Het groeit ook door te begrijpen wat je voelt en waardoor je dat voelt. En zelfkennis is belangrijk, weten wat je kunt en wat je kwaliteiten zijn. Het zijn allemaal dingen waar ik aan werk tijdens sessies met kinderen en jongeren.

Aanpak op maat

Als integratieve kindercoach-counselor en jongerencoach-counselor ga ik met jouw kleine of grote kind op zoek naar wat er van binnen zit dat jouw kind belemmert om te vertrouwen op zichzelf. Wat zit daar aan de binnenkant dat zorgt voor dat gebrek aan zelfvertrouwen. Dat kan van alles zijn en omdat elk kind anders is, is mijn aanpak altijd op maat. Ik stem af op jouw unieke kind en help het te begrijpen hoe ‘t zit, zodat jouw kind zelf ontdekt hoe vertrouwen op jezelf kan groeien. En jullie als ouders krijgen tips over hoe jullie kunnen bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van je kind.

Jongerencoach Zelfvertrouwen vergroten

Het kind staat centraal

Aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren, van daaruit hun binnenwereld aanspreken, en hen helpen begrijpen wat er écht aan de hand is en een oplossing te vinden, dat is wat integratieve kinder- en jongerencounseling zo mooi maakt.

Zelfvertrouwen van je kind vergroten? Maak nu gratis kennis!

15 + 6 =