Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is heerlijk, het maakt alles makkelijker.

Het is waarschijnlijk de meest gehoorde wens van ouders die met hun kind naar een coach of therapeut komen, meer zelfvertrouwen voor hun kind. En dat is ook heel logisch. Want zelfvertrouwen hebben betekent dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen én dat je jezelf waardevol vindt. En als je dat hebt, durf je nieuwe dingen te doen, vrienden te maken, je mening te geven, kortom, het maakt je leven een stuk leuker en makkelijker.

Bouwen aan zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen groeit door positieve ervaringen zoals zelf iets oplossen of iets kunnen wat je eerder nog niet kon. Hier werk ik aan tijdens sessies met kinderen. En ik ga op zoek naar wat er zit dat jouw kind belemmert om te vertrouwen op zichzelf. Ook onderzoek ik met jullie als ouders op welke manier jullie bijvoorbeeld complimenten geven, want dat is heel belangrijk voor het zelfvertrouwen van je kind.

Aanpak op maat

Als integratieve kindercoach ga ik met jouw kind op zoek naar wat er precies aan de hand is. Wat zit daar aan de binnenkant dat zorgt voor dat gebrek aan zelfvertrouwen. Dat kan vanalles zijn en omdat elk kind anders is, is mijn aanpak altijd op maat. Ik stem af op jouw unieke kind en help het te begrijpen hoe ‘t zit, zodat jouw kind zelf ontdekt hoe zelfvertrouwen kan groeien. En jullie als ouders krijgen tips over hoe jullie kunnen bijdragen aan het zelfvertrouwen van je kind.

Het kind staat centraal

Aansluiten bij de belevingswereld van het kind, van daaruit het beeldend vermogen aanspreken, en het kind helpen begrijpen wat er écht aan de hand is en een oplossing te vinden, dat maakt dat integratieve kindercoaching een blijvend effect heeft.

Meld je hier aan!

6 + 1 =