Boosheid bij knderen

Boosheid bij kinderen is een signaal

Boze buien, woedeaanvallen, geen land mee te bezeilen, boosheid bij kinderen is een probleem dat door ouders vaak worden genoemd als ze bij mij komen. En dat is niet zo gek. Want als een kind ergens last van heeft, rondloopt met een naar gevoel, of maar geen oplossing kan vinden voor een probleem, is boos worden een heel natuurlijke reactie. Zeker wanneer het kind nog geen andere manier heeft ontdekt om zich te uiten.

Wat zit er aan de binnenkant

Bij boosheid bij kinderen is de vraag dus ook: ‘Wat zit daar aan de binnenkant?’ Je kind weet het, maar ziet het nog niet, begrijpt het nog niet, of heeft het inzicht nog niet. En wil er lang niet altijd over praten met jullie als ouders. En intussen lopen de emoties op, wordt de sfeer verziekt en zitten jullie met de handen in het haar.

Aanpak op maat

Als integratieve kindercoach kindercounselor ga ik met jouw kind op zoek naar wat er precies aan de hand is. Wat zit daar aan de binnenkant dat zorgt voor die boosheid aan de buitenkant. Dat kan vanalles zijn en omdat elk kind anders is, is mijn aanpak altijd op maat. Ik stem af op jouw unieke kind en help het te begrijpen hoe ‘t zit, zodat jouw kind zelf de oplossing ontdekt. En jullie als ouders krijgen tips om jullie kind zo goed mogelijk te helpen. Blij kind, blije ouders, hoe mooi is dat?

 

‘Boosheid bij kinderen is een roep om hulp’

Het kind staat centraal

Aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren, van daaruit hun binnenwereld aanspreken, en hen helpen begrijpen wat er écht aan de hand is en een oplossing te vinden, dat is wat integratieve kinder- en jongerencounseling zo mooi maakt.

Meld je hier aan!

7 + 4 =