Tarieven integratieve kindercoach-counselor jongerencoach-counselor

Integratieve begeleiding is een cadeau voor het leven

Tarieven integratieve kindercoach-counselor jongerencoach-counselor

De genoemde tarieven integratieve kindercoach-counselor jongerencoach-counselor zijn inclusief voorbereiding, administratie, bijwerken dossiers en kort tussentijds contact via e-mail of whatsapp.

GRATIS KENNISMAKING

KINDEREN: Wanneer een kind bij mij is aangemeld, maak ik om te beginnen een afspraak voor een telefonische kennismaking met een van de ouders. Tijdens dit telefoongesprek inventariseer ik de hulpvraag, leg ik kort uit wat ik kan betekenen en stellen de ouder en ik samen vast of het kind bij mij op de juiste plek is.

JONGEREN: Als jongere heb je tot je 16e toestemming van je ouder(s) nodig en vanaf je 16e kun je zonder toestemming bij mij komen. Wanneer je je hebt aangemeld, hebben we eerst een gratis telefonische kennismaking om te kijken of het klikt en of ik jou kan helpen.

Een telefonische kennismaking is kostenloos en vrijblijvend.

KINDSESSIE €75,-

De sessies met een kind duren een uur. Hoeveel sessies we nodig hebben staat niet van te voren vast. Het hangt af van het kind, het probleem dat het kind ervaart en hoe snel het kind zich zeker genoeg voelt om zonder mij weer verder te kunnen. Een integratief traject telt meestal tussen drie en vijftien sessies.

Het tarief is inclusief de tijd die ik besteed aan voorbereiding, dossier bijwerken, contact tussendoor via e-mail of whatsapp,  en administratie.

JONGERENSESSIE €75,-

Sessies duren een uur. Hoeveel sessies we nodig hebben staat niet van te voren vast. Het hangt af van de jongere, het probleem dat de jongere ervaart en hoe snel de jongere zich zeker genoeg voelt om zonder mij weer verder te kunnen. Een integratief traject telt meestal tussen drie en vijftien sessies.

Het tarief is inclusief de tijd die ik besteed aan voorbereiding, dossier bijwerken, contact tussendoor via e-mail of whatsapp,  en administratie.

OUDERSESSIE €75,-

Een integratief kindertraject start met een oudersessie, de intake. Na drie tot vijf kindsessies volgt weer een sessie met ouders, waarin we bespreken welke veranderingen het kind heeft doorgemaakt en of er nog kindsessies nodig zijn. Ook geef ik ouders tips toegespitst op hun kind.
Sessies met ouders duren een uur.

Het tarief is inclusief de tijd die ik besteed aan voorbereiding, dossier bijwerken, contact tussendoor via e-mail of whatsapp,  en administratie.

Oudercoaching Special €145,-

Ouders zijn voor een kind de belangrijkste hulpbron. Vaak zit de sleutel tot verandering van gedrag van het kind bij verandering door ouders.

Daarom kun je bij mij ook terecht voor een losse, extra lange oudersessie van 90 minuten, waarin jullie tips en adviezen op maat krijgen, toegespitst op jullie gezin. Bijvoorbeeld over hoe je op een respectvolle manier de regels bewaakt in huis of over hoe je doordringt tot je woedende kind.

Het tarief is inclusief voorbereidingstijd, administratie, een korte hand-out en een telefonische follow-up na een maand.

Bijwonen gesprek op school, per 15 minuten €20,-

Wanneer een kind problemen ervaart op school en daardoor op school gedrag laat zien waar de leerkracht geen raad mee weet, vinden er vaak gesprekken plaats op school. Deze gesprekken zijn doorgaans met ouders, de interne begeleider, de leerkracht, en soms met nog anderen van binnen of buiten de school. Deze gesprekken gaan vooral óver het kind. Als ouders dat prettig vinden, kan ik zo’n gesprek bijwonen en daarmee als het ware ook het kind een stem geven. Vaak kan dit bijwonen online, middels een videocall.

Het tarief is inclusief voorbereiding en  administratie, maar exclusief eventuele reistijd. 

schoolobservatie €195,-

In aanvulling op oudersessies en kindsessies, kan het soms waardevol zijn wanneer ik een keer op de school van het kind in de klas meekijk. De nadruk ligt daarbij op meebeleven wat het kind op school ervaart, zodat ik het kind en de leerkrachten van daaruit kan helpen.

Het tarief is inclusief voorbereiding, reistijd, administratie en verslag.

Tarieven integratieve kindercoach-counselor jongerencoach-counselor, wat kun je verwachten?

  • Allereerst hebben we een korte telefonische kennismaking of startgesprek. Denken we dat je bij mij op de juiste plek bent, dan vullen de ouders of de jongere zelf een vragenlijst en begeleidingsovereenkomst in.
  • Vervolgens hebben we een eerste (intake)sessie over de hulpvraag en wensen voor de coaching-counseling. Afhankelijk van de leeftijd van de cliënt, is dit een gesprek met alleen ouders, met ouders en jongere of alleen de jongere. Het kan daarbij ook gaan over de thuissituatie, de opvoeding, de schoolsituatie, je werk of over andere omstandigheden die van belang kunnen zijn.
  • Na dit gesprek volgen sessies met het kind of de jongere. Een sessie duurt een uur. Ouders zijn daar in principe niet bij, tenzij dat niet anders kan of het de begeleiding juist ten goede komt.
  • Integratieve kindercounseling en jongerencounseling is een kortdurende vorm van begeleiding, het totaal aantal sessies ligt meestal ergens tussen drie en vijftien sessies. De begeleiding is procesgericht, oftewel het kind of de jongere bepaalt de inhoud en ik stuur op proces om zo een verandering in gang te zetten.
  • Na elke drie tot vijf sessies vindt er, indien van toepassing, een vervolgsessie met de ouders plaats. Daarin bespreken we hoe het nu gaat en geef ik de ouders tips over hoe zij hun kind het beste kunnen begeleiden. Een kindercounselingtraject sluit ik ook af met de ouders.
  • Er is helaas geen vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering. Maar je wilt natuurlijk geen duizenden euro’s kwijt zijn. Daarom is mijn begeleiding kortdurend en heb ik geen wachtlijst. Je kunt altijd snel bij mij terecht.

Een kind weet het zelf het beste!

Als je ergens mee zit en het lukt je niet om het op te lossen, dan is om hulp te vragen niet zo’n gek idee. Want als je er mee blijft rondlopen, kan het zijn dat je probleem alleen maar groter wordt. En dat zou jammer zijn, toch?

Ik ben Mirjam, integratieve kindercoach-counselor, jongerencoach-counselor, oudercoach en opvoedcoach. Vaak kan ik je helpen in 1 tot 5 sessies, en als je met een lastiger probleem rondloopt, dan soms wat meer. Tot je weer grip hebt op je leven en je je weer blij en gelukkig kunt voelen.

Neem contact op en je hoort snel van me!

Oudercoaching Special, vink aan indien gewenst

9 + 6 =