Durf TROTS te Zijn Kindercoach Jongerencoach Oudercoach Amsterdam

Integratieve kindercoach-counselor

Durf TROTS te Zijn - Kindercoach Jongerencoach Oudercoach Opvoedcoach

Wat ouders zeggen:

“We zijn zo blij dat we bij jou gekomen zijn! Het heeft ons allemaal enorm geholpen.

Het kind staat centraal

Als integratieve kindercoach-counselor ben ik gericht op het probleem van jouw unieke kind op dit moment. Waar heeft jouw kind in het hier en nu last van en wat wil jouw kind als eerste oplossen? Want als jouw kind geen probleem meer ervaart, heeft het geen reden meer om boos, verdrietig of vermijdend gedrag te laten zien. En daarmee is jouw probleem als ouder ook opgelost.

Charlotte Visch, grondlegger van de Integratieve Kindertherapie, Kindercounseling en Kindercoaching, zegt: “Het kind staat centraal, niet de klacht van de ouders, niet de methode en niet de therapeut. Voor ieder kind een unieke therapie.” Daarom praat ik liever mét het kind dan óver het kind, want een kind kent zichzelf het beste.

Als moeder, en ook al voor ik moeder werd, heb ik geleerd dat het niet je omstandigheden zijn die maken dat je je gelukkig voelt. Het is hoe je met die omstandigheden omgaat. Daarin zijn zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfstandigheid en zelfliefde heel belangrijk. Dat geldt voor kinderen net zo. Hoe vroeger kinderen leren om van zichzelf, met al hun emoties, te houden, hoe blijer en gelukkiger ze zijn.

En dat zie je terug in het gedrag van het kind. Dus vertoont jouw kind opstandig gedrag, of is jouw kind vaak boos of verdrietig, heeft jouw kind faalangst of een andere angst, is jouw kind een pester of wordt het veel gepest, of heeft het weinig zelfvertrouwen? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking en ontdek hoe ik als integratieve kindercoach-counselor jullie kan helpen.

Wat kun je verwachten van een integratieve kindercoach-counselor?

  • Allereerst heb ik een korte telefonische kennismaking of startgesprek met de ouders. Denken we dat het kind bij mij op de juiste plek is, dan vullen de ouders een vragenlijst en begeleidingsovereenkomst in.
  • Vervolgens heb ik een eerste sessie met de ouders over het kind, de hulpvraag en wensen voor mijn begeleiding als kindercoach-counselor, over de thuissituatie, opvoeding, schoolsituatie, en omstandigheden die van belang kunnen zijn.
  • Na dit gesprek volgen de sessies met het kind. Een sessie duurt een uur. Ouders zijn daar in principe niet bij, tenzij dat niet anders kan of het de begeleiding juist ten goede komt.
  • Als Integratieve kindercoach-counselor bied ik een kortdurende vorm van begeleiding, het totaal aantal sessies ligt meestal ergens tussen drie en vijftien sessies. De begeleiding is procesgericht, oftewel het kind bepaalt de inhoud en ik stuur op proces om zo een verandering in gang te zetten.
  • Na elke drie tot vijf sessies vindt er een vervolgsessie met de ouders plaats. Daarin bespreken we hoe het nu gaat en geef ik de ouders tips over hoe zij hun kind het beste kunnen begeleiden. Ik sluit het traject ook af met de ouders.

Een kind weet het zelf het beste!

Integratieve
Kindercoach-counselor Jongerencoach-counselor
in Amsterdam

Ik begeleid kinderen vanaf 4 jaar die

onzeker zijn

boos zijn

gepest worden of zelf pesten

bang of angstig zijn

verdrietig zijn

opstandig zijn

faalangst hebben

niet kunnen slapen

vaak ruzie hebben

onverklaarde buikpijn hebben

zich ongelukkig voelen

brus zijn van een ziek of beperkt broertje of zusje

jonge mantelzorger zijn

Hoe ik als kindercoach-counselor dat doe?

Het mooie van de integratieve benadering is dat het leuk en laagdrempelig is. Bij mij kunnen kinderen die dingen doen waarbij zij zich prettig voelen en dichtbij zichzelf blijven of zichzelf juist uitdagen in een veilige omgeving. Spelen, tekenen, praten, boksen, knutselen, spelenderwijs komen zij zelf tot oplossingen.

Wat ik doe is voortdurend afstemmen en met vragen, suggesties of spel sturing geven aan het veranderproces. Ik help kinderen om zelf te ontdekken waar de sleutel tot verandering zit. Die zit bij elk kind op een andere plek, maar heeft altijd te maken met een naar gevoel. Ik maak gebruik van hun beeldend en zelfhelend vermogen. Op die manier staat bij mij als integratieve kindercoach-counselor het kind centraal.

Integratieve Kindercoach-counselor en Jongerencoach-counselor in Amsterdam

Ik heb mezelf weer gevonden

Een meisje van 11 uit groep 8: “Je kan jezelf zijn, je hoeft je niet te schamen. Het is vooral leuk dat je je gevoelens kan uit boksen of een rustig spelletje met haar gaat spelen. Ik vond het vooral super fijn. Ik heb mezelf weer gevonden.”

Haar ouders over de begeleiding: “Onze dochter liep vast in haar emotie regulatie en de gesprekken met kindercoach Mirjam hebben haar en ons als ouders ontzettend veel gebracht. Met nieuwe inzichten en praktische tips kunnen wij weer verder.”

Amsterdam, maart 2024

We hebben geen ruzie meer

Aan het eind van mijn derde sessie met zijn dochter zei een vader:

“Het is me een raadsel wat er hier binnen gebeurt, maar ze gaat hier zingend vandaan en we hebben thuis geen ruzies meer.”

Amsterdam, september 2023

Er is weer veel rust in huis

“Mirjam heeft een hele fijne, open en eerlijke aanpak voor beiden, de ouders en het kind. Het heeft onze dochter van 6 enorm veel geholpen met haar zelfvertrouwen en woedeaanvallen. Ze vond het altijd erg leuk om weer langs Mirjam te komen spelen en kletsen en ik zag al na 2 sessies hoe zij bepaalde moeilijke, terugkomende situaties beter kon aanpakken. Er is weer veel rust in het huis ;)”

“Nogmaals heel veel dank voor al je hulp en inzicht, het heeft ons veel goed gedaan!” Aldus de moeder van het meisje van 6.

Amsterdam, juli 2023

Er echt helemaal zijn is de grondslag

“Wat heb je eraan gehad om hier bij mij te komen?”
Stilte…
“Wat vond je het leukst aan bij mij komen?”
… “Dat jij er was.”
“Dat ik er was. En wat was er leuk aan dat ik er was?”
“Dat jij mensen begrijpt.”

Amsterdam, juni 2023

Iemand die mij begrijpt

“Ik vond het heel leuk. En ik vond het fijn om te kunnen praten met iemand die mij begrijpt. Ik zou het ook aan andere kinderen aanraden als ze ergens mee zitten.”

Dat zei een jongen van 12 jaar tijdens zijn zevende en laatste sessie bij mij, toen ik hem vroeg wat hij er aan gehad heeft.

Amsterdam, maart 2023

Ik heb er veel aan gehad

“Wat vond je van de sessies die je bij mij gehad hebt?” vroeg ik tijdens de laatste sessie aan een negenjarig cliëntje.

“Ik heb er veel aan gehad. Ik heb voor het eerst over mijn gevoel gepraat en ik heb nu geleerd hoe ik met mijn gevoel kan omgaan.”

Amsterdam, september 2022

Niet meer zo radeloos

Een meisje van 11 jaar uit groep 8 kwam bij mij. Toen ik haar vroeg wat haar reden was om bij mij te komen, zei ze: “Ik ben heel verlegen en daarom heb ik weinig vrienden.”

Na de laatste sessie vroeg ik haar of ze iets wilde schrijven over wat ze van de coachsessies vond. Ze schreef: “Ik vond het heel fijn om met iemand te kunnen praten die ik niet zo heel goed ken. Ik ben nu ook niet meer zo radeloos en onzeker en ik weet bijna zeker dat het me gaat helpen om meer vrienden op de middelbare school te maken.”

Amsterdam, april 2022

Fijne sessies met Mirjam

“Mijn zoon vond het fijne sessies met Mirjam, voor hem was het vooral heel leuk dat hij er mocht spelen in de sessies, waardoor het laagdrempelig was. Voor ons zijn er ook goede inzichten uitgekomen en we hebben zelfs handvatten mee gekregen voor thuis. Blij dat we deze sessies hebben kunnen doen.”

Deze ouders kwamen bij mij vanwege de dagelijkse woede-uitbarstingen en slaapproblemen van hun vijfjarige zoon. Zij vertelden ook dat hij zich veel zorgen lijkt te maken en soms spreekt over de dood. Na de intake met de ouders en drie sessies met hun zoon waren de dagelijkse woede-uitbarstingen en slaapproblemen verdwenen en was het contact tussen ouders en hun zoon weer ontspannen.

Amsterdam, februari 2022

Boze buien verleden tijd

Een moeder meldde haar zoontje van bijna vijf bij mij aan vanwege zijn dagelijkse boze uitbarstingen. Tijdens de intake vertelden de ouders zich zorgen te maken over een eventuele onderliggende oorzaak. Na twee sessies met hun zoontje vond hij dat hij klaar was en hebben we het coachtraject afgerond met een laatste oudersessie.

Moeder over het kindercoachtraject: “Mirjam heeft ons als gezin heel goed een spiegel voorgehouden. De boze buien van onze zoon waren daarna verleden tijd.”

Amsterdam, december 2021

Wat cliënten zeggen over mij als integratieve kindercoach kindercounselor in Amsterdam

INTEGRATIEF : Dat betekent dat ik niet een of andere standaard methode gebruik, maar juist dat ik telkens de begeleiding afstem op jou, op wat er met jou aan de hand is en op wat jij graag wilt oplossen.

COACH OF COUNSELOR : Een coach of counselor is iemand die je helpt om zelf iets op te lossen of te veranderen. Ik help je om zelf te begrijpen hoe het anders kan en hoe je je gelukkiger kunt voelen.

KIND : Je bent nog wel een kind, maar wel al je hele leven lang degene die jou het beste kent. En daarom luister ik naar jou, want jij kunt en weet echt meer dan iedereen denkt.

GEEN WACHTLIJST : Je loopt vast al een tijdje met je probleem rond. En hebt al vanalles geprobeerd om er vanaf te komen. En nu sta je op het punt om hulp te vragen, dan wil je wel graag snel aan de slag. Dat kan!

 

En als ik geen plek heb,
zoek ik iemand anders voor je.

Thema’s waarmee ouders zoal bij mij komen

En dan nog een hilarische video die ik je niet wil onthouden. Misschien herken je wel het een en ander bij jezelf. Je bent niet de enige. Het geeft stof tot nadenken en mocht je dat willen, dan help ik je daar graag bij.

Ik ben Mirjam,
Integratieve Kindercoach-counselor,  Jongerencoach-counselor en Oudercoach in Amsterdam

Brusjes, wie ziet en hoort hen?

In een gezin met een zorgintensief kind zijn ouders vaak overbelast met de zorg voor dit kind en alles wat daarbij komt kijken. Omdat een zorgintensief kind veel aandacht vraagt, hebben ouders en ook artsen vaak niet in de gaten dat de andere broers of zussen (ook wel brussen genoemd) ook zo hun zorgen en problemen kunnen hebben. Is er in jouw gezin een brus die altijd voor iedereen zorgt, of erg teruggetrokken is, of angstig of juist vaak heel boos? Ik begeleid deze brussen, zodat ook zij zich weer blij en gelukkig kunnen voelen.

Brussen - Brusjes Zorgintensief kind -Jonge Mantelzorger

Integratieve Kindercoach-counselor

Neem contact met mij op en ik help je!

9 + 4 =