Jaloezie

Jaloers op zussen of broers

Jaloezie tussen broertjes en/of zusjes komt in veel gezinnen voor. Je hoeft je er als ouder dan ook niet voor te schamen. Gevoelens van jaloezie ontstaan bij veel kinderen, wanneer ze een relatie ontwikkelen met hun broer of zus. Vaak verdwijnen die gevoelens als de relatie tussen de kinderen hechter wordt. Maar jammer genoeg is dat niet altijd het geval.  

Jaloezie en rivaliteit

Wanneer jaloezie leidt tot vervelend gedrag, kan je gezin eronder gaan lijden. Voor jou als ouder is het naar om te zien dat je kinderen elkaar ‘de tent uit vechten’. Zo had je je het vast niet voorgesteld. En ook voor je kinderen is het niet fijn om zoveel onderlinge rivaliteit te ervaren. Een gezonde relatie tussen broers en zussen is juist heel waardevol.

Aanpak op maat

Als integratieve kindercoach ga ik met jouw kind op zoek naar wat er precies aan de hand is. Het jaloerse gedrag is een uiting van een naar gevoel. Wat zit daar aan de binnenkant dat zorgt voor die jaloezie of rivaliteit. Dat kunnen bijvoorbeeld gevoelens van angst of onzekerheid zijn. Omdat elk kind anders is, is mijn aanpak altijd op maat. Ik stem af op jouw unieke kind en help het te begrijpen hoe ‘t zit, zodat jouw kind zelf ontdekt welke oplossingen er zijn. En jullie als ouders krijgen tips over hoe jullie kunnen bijdragen aan een fijne onderlinge relatie tussen jullie kinderen.

Het kind staat centraal

Aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren, van daaruit hun binnenwereld aanspreken, en hen helpen begrijpen wat er écht aan de hand is en een oplossing te vinden, dat is wat integratieve kinder- en jongerencounseling zo mooi maakt.

Meld je hier aan!

7 + 9 =